Description:
חקר האוכל הפלסטיני במדינת ישראל שופך אור על הקשר שבין התפתחויות בספרה הפוליטית והכלכלית לבין התפתחויות בספרה הקולינרית. המטבח הפלסטיני במדינת ישראל פועל בשני מרחבים. כמערכת של ידע פרקטי, הוא משמר ידע קולינרי מסורתי והופך אותו למזוודת כלים נשית המאפשרת לקיים תפקידים נשיים מסורתיים. במקביל, המטבח הפלסטיני מקשר בין השיח הקולינרי לבין השיח הפוליטי. המפגש בין שתי רמות השיח מעורר שאלות העוסקות בזכאות לאדמה, זהויות פוליטיות ולאומיות ודרגות השתתפות בחברה הישראלית. ד"ר ליאורה גביעון היא מרצה מן המניין במכללת סמינר הקיבוצים וגם מלמדת במחלקה למדעי התזונה באוניברסיטה העברית. תחומי עיסוקה הם הסוציולוגיה של האוכל והגוף, זהויות אתניות וזהויות לאומיות. מחקריה עוסקים בהבניה החברתית של מטבחים לאומיים ואתניים, בגורמים המעצבים ומשנים מטבחים, בנסיבות החברתיות שבהן קבוצות לאום משתמשות במטבחן לצורכי פרנסה או גיבוש זהות לאומית ובקשר שבין ידע קולינרי לבין עוצמה פוליטית וכלכלית.
ד"ר גביעון למדה לתואר ראשון ושני במחלקה לסוציולוגיה באוניברסיטת תלֿאביב ואת לימודי הדוקטורט שלה עשתה באוניברסיטת ניוֿיורק.
|
Author:
|
ליאורה גביעון
|
Editor(s):
|
|
Title:
|
|
Series:
|
|
Year:
|
תשס"ו - 2006
|
Month:
|
|
journal issue:
|
|
Ages:
|
תיכון ומעלה
|
Grade:
|
|
Target audience:
|
|
Subjects:
|
דתות ומיעוטים, החברה הישראלית,
|
Pages:
|
258
|
Type:
|
ספר עיון
|
|