sso
| Hello Guest - login | My Account | My bookshelf | My folders
Kotar website
Page:124

" זיכרון , " הגורמים לשקיקת הטעם והריח "הנעים , המתוק והטוב , " מלווה בשינוי במצב נוזלי החך והפה , על-ירי המחוללים "תנועה , " " חומריות" ומחוללים אחרים . תחושות הנאה-כאב של הגוף-נפש מופעלות ופועלות על-ידי המחולל על היחיד כולו באופן רציף , הולם ובהתאם למצבו , לאורכה של כל החוויה-אירוע , ובסיומה מוטבע-מקודד רישומה ודירוגה החדש-האחרון , מ"טובה" עד "רעה" ( השפעתה על שינוי ודרגת אנרגיית החיות ) במאגרי הזיכרון הרלוונטיים . לפעמים , כאשר מקור תחושת הגוף נפש נובע מדרגת כאב " ) הנאהכאב ( " או מדיכאון " ) אושר-עצב , ( " עוצמת השקיקה ל"טוב" גבוהה במיוחד . תופעה זו מייצרת התמכרות ותלות בשקיקה לאותו "טוב" המנטרל באופן זמני , לאותו אירוע בלבד ( אותה העת , ( את הכאב או את הדיכאון . איכותו הראשיתית של המחולל אמנם מאופיינת בהקשרים היסטוגרפיים ( כמבואר להלן , בהגדרת מחולל "היסטוגרפיה , ( " המאפשרים ליחיד החי , כבר מההטבעה הראשיתית , לאבחן מ"טוב" ועד "רע" בהתאם למצבו היחסי וההולם במרחב ובזמן הגיאוגרפיהיסטורי , אך הוא מתעדכן מיידית מנסיונותיו הסובייקטיביים ומקודד את הדמיית הפעולות החווייתיות חושניות לסוגן ומינן , ומאחסנן במאגרי ה"זיכרון" הרלוונטיים . אפיוני הנאה-כאב המקודדים במאגרי הזיכרון , מםונכרנים ומעודכנים כל העת אל מול מצבו ההולם של היחיד , מרגע ההטבעה הראשיתית , רגע חיותו הראשון , לילדותו , בחרותו , זקנתו וער למותו , ומאפשרים שינוי באיכות מטריצות הקידוד של אפיוני הנאה כאב , ובכך להעלותו או להורידו באיכויות חייו בהווייתו בפועל כיחיד חי .

דברי הימים הוצאה לאור בע"מ


For optimal sequential viewing of Kotar
CET, the Center for Educational Technology, Public Benefit Company All rights reserved to the Center for Educational Technology and participating publishers
Library Rules About the library Help