sso
| Hello Guest - login | My Account | My bookshelf | My folders
Kotar website
Page:11

דגניים לגרגרים גידול דגניים לגרגרים החל כבר בימי קדם , בערך לפני 5 , 000 - 10 , 000 ו שנים . אזור הים התיכון הוא המרכז שהתפשטה ממנו זריעת הדגן העיקרי - החיטה ° - לרוב ארצות תבל . האורז , גידול הגרגרים השני בחשיבותו בעולם , נזכר במקורות סיניים מלפני כ 5 , 000 שנה . משערים כי מקורם של מיני האורז הוא בשני מרכזים - באפריקה ובאסיה . גרגרי האורז משמשים כמזון עיקרי למחצית אוכלוסי העולם . הגידול השלישי בחשיבותו בקנה מידה עולמי , התירס , הוא יליד יבשת אמריקה ; הוא היה המזון העיקרי בה לפני בוא האדם הלבן , ועדיין הוא גידול שולט בחקלאות האמריקנית . הוא נפוץ גם באירופה המרכזית והדרומית , באסיה ובאפריקה . השעורה תופסת את המקום הרביעי בייצור גרגרים בעולם . השרידים הארכיאולוגיים העתיקים ביותר של שעורה נתגלו בכורדיסטאן , וגילם כ 9 , 000 שנה . מצביעים על שלושה מרכזי מוצא של השעורה התרבותית : מרכז ראשי - אסיה המרכזית והמערבית ; מרכזים משניים - המזרח הרחוק ואתיופיה . דגנים לגרגרים חשובים אחרים הם שיפון , שיבולת שועל , סורגום , ° מיני דוחן . ° גדולי שדה V T צמחים חיטת בר ( אם החיטה , ( סביבות עמיעד קוצרת עם מגל ואלומת שיבולים , פסיפס בבית הכנסת בחמת טבריה , מאה שישית לספה " נ

ישראל. משרד הבטחון. ההוצאה לאור


For optimal sequential viewing of Kotar
CET, the Center for Educational Technology, Public Benefit Company All rights reserved to the Center for Educational Technology and participating publishers
Library Rules About the library Help