sso
| Hello Guest - login | My Account | My bookshelf | My folders
Kotar website
Page:60

מזון ושירותים לשנות ה 40 מוסר טובלר את המידע דלקמן בקשר למצרכי המזון העיקריים הנצרכים בירושלים : בחלב יש מחסור רוב ימות השנה . החלב הנפוץ הוא חלב עזים , והוא נמכר בבדים . חלב פרות אין , ובחלב גמלים משתמשים רק המוסלמים , להכנת גבינה , חלב חמוץ וכדומה . חמאה אפשר להשיג רק בחורף . בדרך כלל יש בעיר שמן טוב , יש שמן שומשום ושמן זית,- חמאת שומשום וכן טחינה — מאכל נפוץ ביותר . הלחם טוב למדי הן הלחם של הערבים והן זה של האירופים . את הלחם הלבן אופים בדרך כלל יהודים , כנראה לפי מתכון של מיסיונרים אנגלים - , צריכת הבשר גדולה ביותר , ומספר עצום של עזים וכבשים נשחטים כל בוקר בבית המטבחיים , מלבד אלה יש מאכלים רבים המיוחדים למזרח והעשויים מצמחים שונים או מתבואות . ספר תורכי ( סוסי , ירושלים , עמי ו ( 4

יד יצחק בן-צבי


For optimal sequential viewing of Kotar
CET, the Center for Educational Technology, Public Benefit Company All rights reserved to the Center for Educational Technology and participating publishers
Library Rules About the library Help