sso
| Hello Guest - login | My Account | My bookshelf | My folders
Kotar website
Page:11

שעורה צמח זה מהווה , יחד עם החיטה , מקור ראשוני לפחמימות . קמח שעורה היה "לחם עוני , " מזונם של עניים , ושל בהמות הבית . השעורה יכולה לצמוח גם באזורי בצורת , דלים בגשם , בתנאים שהחיטה אינה יכולה לצמוח בהם . בארץ ישראל צומחים בר כמה מינים של שעורה , אבל רק אחד מהם , שעורת התבור , הוא הזן ששימש כאבי השעורה הדו טורית ( שני טורי גרעינים בשיבולת ) שממנה פותחה השעורה והפכה לגידול חשוב בארץ ; לאחרונה פחת גידולה מאוד . ג 9 ן גפן היין היא שיח משתרע או מטפס , והיא עומדת בשלכת בחורף . מקורה מגפן הבר , הצומחת במזרח התיכון , ולאחרונה הוכח כי היא מצויה גם בארץ ישראל . פריחת הגפן קרויה סמדר , ותוצרי הגפן שונים ומגוונים : ענבים לאכילה , עלי גפן לבישול , צימוקים , ריבות ובעיקר - יין . את הגפן מגדלים בארץ ישראל מאז ימי קדם , הן במדרגות ההרים והן בחולות המישור . גיתות עתיקות לדריכת יין , בנויות או חצובות באבן , מצויות במקומות רבים בארץ . הגפן וחלקיה - האשכול והעלה - שימשו מוטיב באמנות בעיטור מבנים , בציורי קיר , בפסיפס ועוד . תאנה עצי התאנה צומחים בר ליד מעיינות ונחלים בארץ ישראל , ומהם פותחו התאנים התרבותיות . התאנה עומדת בשלכת בחורף , ובאביב היא מלבלבת ומצמיחה פגות

הקיבוץ המאוחד


For optimal sequential viewing of Kotar
CET, the Center for Educational Technology, Public Benefit Company All rights reserved to the Center for Educational Technology and participating publishers
Library Rules About the library Help