sso
| Hello Guest - login | My Account | My bookshelf | My folders
Kotar website
Page:8

שבעת המינים היוו את בסיס הקיום הפיסי של העברי הקדום . בעת ההיא לא היו בידי האדם כל אמצעי השימור שיש לנו היום - האיכר היה מגדל את גידוליו , קוצר , בוצר , מוסק או גודד תוך זמן קצר ביחס , ומן היבול שייצר ואסף היה עליו להתקיים במשך כל ימות השנה . חשיבות ראשונה במעלה היתה , אפוא , לגידולים שיכלו לספק את מזונו , ואכן - שבעת המינים נתנו לו את הדרוש : החיטה והשעורה נתנו לו את הקמח למשך כל השנה . הגרעינים שלהן יכולים להתקיים שנים על שנים , וכך פיתח האדם מן הקמח את הלחם , המקור הראשי לפחמימות , לא רק בעונת הקציר , אלא בכל עת , ואם נותרה בידו חיטה היו לו קמח ולחם אפילו בשנת בצורת . הזית שימש כמקור לחומר החשוב השני - השמן , הן למאכל והן למאור . מכל סוגי השמנים שהאדם ייצר , היה שמן הזית המבוקש ביותר , וגם הוא נעצר במשך עונה קצרה , ונשמר למשך שנים . פרי הזית ניתן לשימוש לזמן ארוך גם בצורות אחרות - זיתים כבושים , או זיתים בשלים שיובשו בשמש . התמר והתאנה נתנו את הטעם המתוק , וגם הם שימשו כפחמימות בעלות ערך הניתנות לשימור למשך כל השנה , בצורת דבלים ( בתאנה ) או כתמרים יבשים . פרי הגפן שימושי ביותר , כי הענבים , שהאדם אוכל אותם בהנאה כפרי טרי במשך עונה ארוכה , ניתנים לעיבוד כדרכים שונות : מהם עושים את היין - שהוא משקה כפות תמרים ואשכול . בית הכנסת בכפר נחום

הקיבוץ המאוחד


For optimal sequential viewing of Kotar
CET, the Center for Educational Technology, Public Benefit Company All rights reserved to the Center for Educational Technology and participating publishers
Library Rules About the library Help