sso
| Hello Guest - login | My Account | My bookshelf | My folders
Kotar website
Page:12

בצמתים בעלי פימת גדולים , כגון : העוזרר , צבע הסירות צהוב , ועם ההבשלה הם משרים אל הקרקע ונאכלים על-ידי יונקים . ליונקים חוש ריח מפותח , שעוזר להם לאתר את מזונם . ואכן , הפירות הצהובים שהיונקים אוכלים , מצטיינים ברית חזק המושך אותם . לעומת זאת , הפירות האדומים והשחורים הם נטולי ריח , ואלה , כאמור , נאכלים על-ידי ציפורי השיר , החסרות חוש ריח . הציפורים משתמשות בחוש הראייה , כדי לאתר את הפירות . התאמה של זמן הבשלת הפירות לעונת הנדידה של הציפורים מסתבר , שרוב הצמחים שפירותיהם עסיסיים , מופצים דווקא על-ידי ציפורי שיר נודדות . במילים אחרות : הם תלויים בציפורים , שהן רק תיירות בארן . וכיוון שתיירות היא זמנית מטבעה , ועונתית , מועד הבשלת הפירות מותאם ל'עונת התיירות . ' וכך , עונת ההבשלה העיקרית של הפירות העסיסיים היא הסתיו ( אוקטובר הוא בדרך כלל השיא , ( בדיוק בתקופה שהציפורים הנודדות מגיעות לכאן מאירופה . התזמון מושלם : הציפורים המותשות , רגע לפני שהן חוצות את המדבר בתנועתן דרומה , נעצרות למנוחה ולהצטיידות בשומנים , בפוזמימות ובמים . ואלה מזומנים להן בשפע על-ידי הפירות שזה עתה הבשילו . לכאורה , הבשלת הפירות יכולה להתרחש גם באביב , שכן גם בתקופה זאת ציפורים חולפות כאן במסען חזרה מארצות הדרום לאירופה , אך להבשלת הפירות בסתיו ( ולא באביב ) יש יתרון בולט : כידוע , הזרעים נובטים בחורף , עם רדת הגשם . כאשר הפירות מבשילים פרי של בר-זית פרי של קיס 01 ו / קהננית פרי של א 7 ת המסטיק פרי של לבנה רפואי

מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית

רמת הנדיב


For optimal sequential viewing of Kotar
CET, the Center for Educational Technology, Public Benefit Company All rights reserved to the Center for Educational Technology and participating publishers
Library Rules About the library Help