sso
| Hello Guest - login | My Account | My bookshelf | My folders
Kotar website
Page:11

[ 11 ] החיטה התרבותית היא עם מס׳ כרומוזומים 14 , מה שנתן לה תכונות אחרות שיעילות יותר מבחינת נוחות ותפוקה אבל גם פגיעות יותר . השורשים של השעורה חודרים בחלקם עמוק יותר עד 2 מטר לאדמה ( האחרים בעומק של 40 ס״מ ) ובאופן כללי שעורה היא מהדגנים שמצטיינים בגידול מהיר של השורשים . השעורה עמידה ליובש וחום יותר מהחיטה ולכן מפיקה יבולים גבוהים גם בתנאים פחות טובים ובאדמות דלות ושחונות . היא דורשת מעט גשם יחסית וגם עמידה להתייבשות עקב מרווחים גדולים בין גשם לגשם . השעורה עמידה בקרקע מלוחה ולכן היא שורדת גם בחקלאות שלחין . בגלל התכונות של השעורה, מוצאים אותה הרבה פעמים כצמח מתנחל בעזובות . כשביית האדם את השעורה הוא שם לב ששעורים עם מלענים חלקים יותר שיפרו את היבול ולכן העדיף אותן . גם כאן העדיף האדם יבול על פני עמידות, ולכן השעורה התרבותית פגיעה כאמור יותר למחלות . כדי לשמור עליה יש לחטא את הזרעים שלה, ואם היא לא מחוטאת היא נוטה להפגע . בדרך כלל הפגמים הללו לא פוסלים אותה למאכל, אבל בני האדם מתפנקים ולכן ייעדו את האוכל לבהמות . שיפון : גם הוא כמו שעורה בעל מערכת שורשים מפותחת, ואפילו יותר . לכן הוא גם עמיד יותר בתנאי קרה, רטיבות יתר וטמפרטורה נמוכה . מאחר שכך הוא גדל בעיקר באדמות דלות ובאיזורים קרים במקום החיטה, וגם נצרך שם יותר . באופן מסורתי באירופה . באדמות כאלה הסיכויים של חיטה ושעורה לשרוד גם ככה נמוכים ולכן מראש מעדיפים לגדל את השיפון כשמחפשים דגני חורף .

פראג


For optimal sequential viewing of Kotar
CET, the Center for Educational Technology, Public Benefit Company All rights reserved to the Center for Educational Technology and participating publishers
Library Rules About the library Help