sso
| Hello Guest - login | My Account | My bookshelf | My folders
Kotar website
Page:10

[ 10 ] ● בשלב ה - 14 , התפתחתה הקבוצה הטטרפלואידית ( בעלת שני גנומים ) . הצורות האלה נמצאו במצרים העתיקה והן היו נפוצות במזה״ת לפני התקופה היוונית - רומית . המאפיין אותם הוא השיבולת הבלתי שבירה והשחרור המהיר של הגרגירים מהמוץ בשעת הדיש, חיטה קשה המבשילה באקלים חם ויבש . החשוב מהסוג הזה הוא חיטת הדורום שהופיעה במאה ה - 1 . ● שלב ה - 21 נקרא הקבוצה ההקספלואידית, הוא השלב האחרון מבחינה אבולוציונית . הוא מאפיין את החיטה הרכה, וממנו פותחה חיטת הלחם הנפוצה כיום . הוא מצטיין באיכות ובכמות היבול . כפי שניתן לראות, האדם נזקק לפתח חיטים משוכללות יותר משום שהעדיף כמות ונוחות, ציר שיבולת פחות שביר וגרגירים ברי דישה, על פני עמידות בתנאי גידול ומחלות . אנו רואים שהיום במקום ללכת קדימה באבולוציה מנסים ללכת אחורה ולהכליא חיטות עם זני בר כדי להחזיר להן את התכונות האלה . חיטה כיום מגדלים בעיקר כך שבזמן הגידול הוגטטיבי יהיה קר יותר, ובזמן ההבשלה יהיה חם . מזג האוויר באופן כללי מתאים לישראל באיזורים הגשומים יותר, אך לא באיזורים הצחיחים כמו ספר המדבר והנגב . לכן אנחנו רואים שביהודה גידלו פחות חיטה ויותר שעורים . בשומרון ובגליל לעומת זאת גידלו יותר חיטה ופחות שעורים . שעורה : כאמור, כמו חיטה, השעורה התרבותית פותחה משעורת הבר כך שציר השיבולת שלה יציב יותר ובלתי מתפרק בעת ההבשלה . כנראה ששעורת הבר היא שעורת התבור . השעורה התרבותית כמו

פראג


For optimal sequential viewing of Kotar
CET, the Center for Educational Technology, Public Benefit Company All rights reserved to the Center for Educational Technology and participating publishers
Library Rules About the library Help