sso
| Hello Guest - login | My Account | My bookshelf | My folders
Kotar website
Page:10

10 אורי מ איר – צ 'יזי ק השעועית הירוקה הקפואה . שאלתי מי מספק להם את השעועית . לא ידעו . "שלח לנו את מספר האצוות שמודפס על השקית ונחזור תוך שבוע עם תשובה אם זה מהארץ או מחו"ל" . סיימתי את השיחה והבטתי סביב . מבטי נעצר מול אינספור בקבוקי השמן וצנצנות הדבש של יד מרדכי, שגודשים את כל המדפים בכל המרכולים . מהיכן הם רודים את כל הדבש הזה ? מאיפה כל השמן ? למה מבלבל כל כך לדעת מאיפה האוכל שלנו מגיע, ואיך הוא מגודל, מטופל ומעובד ? ולמה אין אף גורם שעוסק בלדעת את זה ? המשכתי לברר, לחפש את הקשר בין האדמות החקלאיות שלנו למזון שאנחנו אוכלים . לקח לי זמן לגלות את התשובה המדאיגה . אבל מה שגיליתי בדרך הדאיג אותי יותר . החיפוש התמים שלי אחרי מקורות המזון הישראלי הוביל אותי אל אנשים, ספריות, ואפילו למסדרונות ולחדרים שבהם מחליטים, הרחק מעין הציבור, מה נאכל, ומה נדע ולא נדע על האוכל שלנו . והתשובות המתסכלות, ובעיקר היעדרן, גרמו לי אט-אט להבין שזה לא במקרה . כך נולדה ההחלטה לכתוב את הספר הזה . מסע שארך שנים חשף בפניי את התמונה הנסתרת, והקודרת, שמאחורי המזון האלמוני שלנו . האריזות — התצלומים וגם המילים — מתעתעות בנו . החקלאי הישראלי שאנחנו מדמיינים לא שם .

רדיקל


For optimal sequential viewing of Kotar
CET, the Center for Educational Technology, Public Benefit Company All rights reserved to the Center for Educational Technology and participating publishers
Library Rules About the library Help