sso
| Hello Guest - login | My Account | My bookshelf | My folders
Kotar website
Page:11

מבוא - עוקצין 11 ( פרק ג ) עוסקת בכלל המרובע של מחשבה והכשר . היחידה בנויה ממקורותה ש ל י ש י תהיחידה ם נזהה במהלך הדיון וחלקם שונים זה מזה בעניינם . כך, למשל, מ"ה לקוחה ממסכת שונים, חלק מעשר שני והדוגמה שבה עוסקת במעשר שני, משנה יא לקוחה ממסכת שביעית ומשניות א, ג מטהרות . ההבדלים ניכרים בכך שמשניות אלו מדברות כל אחת על העניין שלה, ורק בעקיפין ניתן ות . למעשה היחידה הזאת היא לקט של משניות הערוכות סביב הכלל ללמוד ממנה על ההצטרפ ההלכתי של מיטמא ומצטרף . סדר הפרק הוא שוב לפי הנושאים המציאותיים ולא לפי כללי ההלכה . המשנה מתחילה בכלל, אחר כך חיתוך בשר וחיתוך ירקות ( מ"ב ) , מכאן עוברת לסוגי מאכלים, בעיקר - מ"ה ) , פֵרות שוליים ( מ"ו - נבלת בהמות ( מ"ג ) , ירקות שוליים ( מ"דמתוך ההיבט של טומאת אוכלין : מי"א ) . - מ"י – מ"ז ) , דגים ( מ"ח ) , חלב ( מ"ט ) ודבורים ( כוורת אם כן מסכת עוקצין מגובשת סביב נושא אחד, אך היא אקלקטית מאוד ויחידות המשנה שלה ת, וזאת על חשבון הסדרמלוקטות מנושאים אחרים . הסידור של היחידות הוא לפי מציאות רֵאלי ההלכתי ואחידות העקרונות והניסוח ההלכתיים . עדי הנוסח ראו במבוא למסכת כלים .

הוצאת משנת ארץ ישראל


For optimal sequential viewing of Kotar
CET, the Center for Educational Technology, Public Benefit Company All rights reserved to the Center for Educational Technology and participating publishers
Library Rules About the library Help