sso
| Hello Guest - login | My Account | My bookshelf | My folders
Kotar website
Page:14

הספר שלפניכם מחולק לחמישה פרקים , ובכל פרק מבוא קצר . הפרק הראשון עוסק בהנאה שאכילה ואוכל גורמים לאדם ובבחינת גבולותיהם ; הפרק השני דן בהיבטים מגדריים המגולמים בסיפורים שעניינם אוכל ; הפרק השלישי מתמקד בהיבטים החברתיים של האוכל ; הפרק הרביעי עוסק בקשר שבין אוכל לזהות קבוצתית ; הפרק החמישי מתמקד בזיקה של האוכל לזמן המקודש . בכל פרק מובאים סיפורים הקשורים לנושא שבו הוא עוסק , אך כיאה ליצירה העממית , שהיא מטבעה מורכבת ומסועפת ותדיר מסרבת להיכנע לתכתיבי תיאוריות מדעיות וקטגוריזציות אינטלקטואליות , חלק מן הסיפורים היו יכולים להיכלל בכמה פרקים במקביל . שלושים הסיפורים המוצגים בספר זה לקוחים כולם מתוך אוסף ארכיון הסיפור העממי בישראל ע " ש דב נוי ( אסע " י ) שבאוניברסיטת חיפה . ארכיון זה , שראשיתו במוזיאון לאתנולוגיה ולפולקלור של חיפה , נוסד על ידי פרופ' דב נוי בשנת 1955 עם בואן של העליות הגדולות ארצה , ואצורים בו למעלה מ 24 , 400 סיפורים שמוינו על ידי חוקרי הארכיון לשבעים קבוצות אתניות שונות , על פי ארצות המוצא של המספרים . אוסף זה הוא המאגר הגדול ביותר בעולם לסיפורת יהודית עממית . הסיפורים שנבחרו , המסופרים על ידי מספרים משבע עשרה קבוצות אתניות , הם ביטוי לעושר האתני והתמאטי של אוסף הארכיון , והמשותף לכולם הוא שעלילתם המרכזית עוסקת באוכל . * * * ברצוני להודות מקרב לב לפרופ ' חיה בר יצחק ולפרופ ' דינה שטיין שקראו ברצון את כתב היד , ובתבונתן הרבה העירו והאירו . עידית פינטל גינסברג

פרדס הוצאה לאור בע"מ


For optimal sequential viewing of Kotar
CET, the Center for Educational Technology, Public Benefit Company All rights reserved to the Center for Educational Technology and participating publishers
Library Rules About the library Help