sso
| Hello Guest - login | My Account | My bookshelf | My folders
Kotar website
Page:13

ראשית , סוכרת ומחלות מוח גובות את המחיר הכבד והקטלני ביותר באמריקה , ועם זאת הן ניתנות למניעה במידה רבה , ואף שלובות זו בזו באופן ייחודי : סוכרת מכפילה את הסיכון ללקות באלצהיימר . למעשה , אם יש דבר אחד שהספר הזה מדגים בבירור , הוא שלרבות מן המחלות הקשורות במוח יש מכנים משותפים . סוכרת ושיטיון אולי לא נראות קשורות זו לזו , כמו גם רגישות לגלוטן ודיכאון , אבל אני אראה לכם עד כמה קרובות הפגיעות בתפקודי המוח למחלות שלעתים רחוקות מיוחסות למוח . כמו כן אדגים את הקשרים המפתיעים בין מחלות מוח שונות מעיקרן , כגון פרקינסון והנטייה להתנהגות אלימה , אשר מצביעים על סיבות משותפות למגוון תחלואים מוחיים . אמנם הוכח שמזון מעובד ופחמימות פשוטות תרמו לעלייה בשכיחותן של השמנת היתר ומה שמכונה אלרגיות למזון , אך איש מעולם לא הסביר את הקשר בין דגנים ומזונות אחרים לבין בריאות המוח , ומנקודת מבט רחבה יותר , בינם לבין הדנ " א . זה פשוט למדי : הגנים שלנו קובעים לא רק את האופן שבו אנו מעבדים מזון , אלא חשוב מזה , את האופן שבו אנו מגיבים למזון שאנו צורכים . אין כמעט ספק שאחד האירועים המשמעותיים אשר השפיעו יותר מכול על הידרדרותה של בריאות המוח בחברה המודרנית היה הופעתה של החיטה בתזונה האנושית . אמנם נכון שאבותינו הניאוליתים צרכו כמויות מזעריות של הדגן הזה , אבל מה שאנו מכנים כיום חיטה , רחוק מאוד מאם - החיטה שקודמינו ניזונו ממנה לעתים רחוקות . עם התפתחותה של טכנולוגיית ההיברידיזציה ושינוי - הגנים , שישים קילוגרם חיטה שהאמריקני הממוצע צורך מדי שנה אינם נושאים כמעט שום דמיון גנטי , מבני או כימי למה שהציידים - לקטים נתקלו בו . וזהו שורש הבעיה : אנו קוראים תיגר על הפיזיולוגיה שלנו עם חומרים שהגנים שלנו אינם ערוכים להם . לשם הפרוטוקול , הספר הזה אינו עוסק רק במחלת הצליאק ( מחלה אוטואימונית נדירה שקשורה לגלוטן , אך משפיעה רק על מספר קטן של אנשים ) . גם אם אתם כבר חושבים שהספר הזה לא נועד לכם כי 1 ) אתם לא סובלים ממחלה או מהפרעה כלשהי , או 2 ) למיטב ידיעתכם , אתם לא רגישים לגלוטן , אני בכל זאת מפציר בכם להמשיך לקרוא . זה קשור לכולנו . אני מכנה את הגלוטן " החיידק השקט " . הוא עלול לגרום נזק מתמשך מבלי שיהיה לכם מושג בכלל . מלבד תרומתו לקלוריות , שומנים , חלבונים ושאר חומרים מזינים , כיום אנחנו מבינים שמזון הוא מאפנן אפיגנטי רב - עוצמה – כלומר הוא מסוגל לשנות את

דיונון הוצאה לאור מבית פרובוק בע"מ


For optimal sequential viewing of Kotar
CET, the Center for Educational Technology, Public Benefit Company All rights reserved to the Center for Educational Technology and participating publishers
Library Rules About the library Help