sso
| Hello Guest - login | My Account | My bookshelf | My folders
Kotar website
Page:5

תוכן העניינים פתח דבר 9 מבוא 12 מזון , תרבות וברכות , 13 ברכות הנהנין - שורשים והתפתחות , ' 14 ברכות ראשונות ' 15 , ' ברכות אחרונות 18 , ' הרקע ההיסטורי של המחקר , 19 מאורעות בהיסטוריה העולמית שהשפיעו על מגוון המזונות ועל התזונה , 19 מאורעות בתולדות עם ישראל , 23 התחום הגאוגרפי של המחקר , 24 מקורות המחקר , 25 מקורות יסוד של תקופת המחקר , 25 הערכת המקורות , 30 זיהוי צמחים ונומנקלטורה , 33 פרק ראשון : עקרונות המיון של ' מין עץ' ו'מין ירק' בספרות ההלכה 36 מיון של צורות חיים במחקר הבוטני המודרני , 36 עקרונות ההבחנה בין ' מין עץ' לבין ' מין ירק' בספרות הרבנית , 37 פרק שני : דגנים לגרגירים 49 ' חמשת מיני דגן' 49 . 1 זיהוי 'חמשת מיני דגן' 50 חיטה , 54 שעורה , 55 כוסמת , 55 שיפון , 57 שיבולת שועל , 58 . 2 ברכותיהם של מיני הדגן ומוצריהם 61 מוצרי קדם לחם 62 גרגירים שלמים , 62 גרגירים שאינם שלמים , 63 משקאות : בירה ויין שרף , 66 מוצרי קמח דגן , 69 דגנים שאינם מחמשת מיני דגן 85 אורז , 85 דוחן פרוסו , 92 דורה , 96 תירס , 99 פרק שלישי : קטניות לגרגירים 111 מוצרי קטניות 112 מאכלי קטניות במטבחם של יהודי אירופה , 113 מאכלי קטניות בדיאטה של יהודי תימן , 114 מאכלי קטניות בעלי משמעות סימבולית , 115 קטניות לקינוח סעודת שבת , 117 אכילת מאכלי קטניות בפורים , 117 מאכלי קטניות כסימן לאבילות , 118 תרמילי קטניות , 119 מגדנות וממתקי קטניות , 120 פת קטניות , 121 תבשילים או מיני מאפה מתערובת קמח דגן וקטניות , 122 קטניות ממשפחת הפרפרניים 124 חמצה תרבותית , 124 לוביה תרבותית , 125 עדשה תרבותית , 127 פול הגינה , 128 תורמוס תרבותי , 129

הוצאת אוניברסיטת אריאל בשומרון, אריאל


For optimal sequential viewing of Kotar
CET, the Center for Educational Technology, Public Benefit Company All rights reserved to the Center for Educational Technology and participating publishers
Library Rules About the library Help