sso
| Hello Guest - login | My Account | My bookshelf | My folders
Kotar website

  • מאגר ספרי העיון
    • ישראל (ארץ, מדינה ותרבות)ישראל (ארץ, מדינה ותרבות)
    • יהדותיהדות
    • היסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננוהיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו
    • מדעי הרוחמדעי הרוח
    • מדעי החברהמדעי החברה
    • משפטמשפט
    • מדעי הטבע ומדעים מדוייקיםמדעי הטבע ומדעים מדוייקים
    • כתבי עתכתבי עת
    • קורסים (או"פ)קורסים (או"פ)
מאגר ספרי העיון > יהדות
1047 items were found
display by: list     cover
previous171172173174175176177178179180next
בצלמו : האדם הברוא בצלם
By: יובל שרלו
מהי זהותו העצמית של האדם המאמין? עמדה מקובלת היא שדברי אברהם אבינו "ואנכי עפר אפר" הם המבטאים העיקריים את זהותו העצמית של המאמין. על האדם לסגת נסיגה מוחלטת מפני הקדוש ברוך הוא, ולראות את עצמו כמי שהוא כלי שרת בלבד. ברם, מול עמדה זו ניצבים דברי הקב"ה עצמו בבריאת העולם, שכינה את האדם "צלם א-לוהים".
אימוץ עמדה זו מעצב מערכת שונה לחלוטין של עמדה נפשית והלכתית של האדם המאמין.
בספר זה, הפונה לכל אדם מאמין המבקש להבין טוב יותר את אמונתו, מנתח הרב יובל שרלו את המשמעות העמוקה של הזהות העצמית כ"צל...
More info
Type: ספר עיון

אנציקלופדיה מקראית : אוצר הידיעות של המקרא ותקופתו / ב : ב - זתר
האנציקלופדיה כוללת 9 כרכים, כרך ב: "ב - זתר".
(מתוך  דברי הפתיחה) "...שיטתה של האנציקלופדיה המקראית היא השיטה ההיסטורית, המתכוונת להגיע לידי תחזורת של העבר בלי כל משפט קדום ובלי כל דעה קבועה מראש, על סמך העיון במקורות ובתעודות שהיגיעו לידנו. היא משתדלת לתת תיאור נאמן, בכללותו ובפרטיו, של העולם שבו נוצרו ספרי המקרא ולקרב את קוראיה להבנה ככל האפשר בהוראתם המקורית של הכתובים, כפי כוונת מחבריהם וכפי מה שהבינו אותם הדורות שבתוכם נכתבו ושלהם נועדו בתחילתם.
התקופה שעליה דנה האנציקלופדי...
More info
Type: אנציקלופדיה

אנציקלופדיה מקראית : אוצר הידיעות של המקרא ותקופתו / א : אב - אתרים
האנציקלופדיה כוללת 9 כרכים, כרך א: "אב - אתרים".
(מתוך דברי הפתיחה) "...שיטתה של האנציקלופדיה המקראית היא השיטה ההיסטורית, המתכוונת להגיע לידי תחזורת של העבר בלי כל משפט קדום ובלי כל דעה קבועה מראש, על סמך העיון במקורות ובתעודות שהיגיעו לידנו. היא משתדלת לתת תיאור נאמן, בכללותו ובפרטיו, של העולם שבו נוצרו ספרי המקרא ולקרב את קוראיה להבנה ככל האפשר בהוראתם המקורית של הכתובים, כפי כוונת מחבריהם וכפי מה שהבינו אותם הדורות שבתוכם נכתבו ושלהם נועדו בתחילתם.
התקופה שעליה דנה האנציקלופדיה מ...
More info
Type: אנציקלופדיה

ספריית "הילל בן חיים" / אמנות-הספר היהודית : מהרנסנס ועד הרוקוקו
By: אורזולה שוברט
בספר זה עוקבת ד"ר אורזולה שוברט אחר העיצובים האמונתיים השונים של הספר היהודי, מימי הרנסאנס ועד הרוקוקו, דהיינו מימי המצאת הדפוס ועד סוף המאה ה-18, שבה נתחדשה אמנות הספר ואיורו בכתיבת יד (בעיקר הגדות של פסח).
קיומה של אמנות יהודית בעיצובם של ספרים לא היה מקובל על רבים, ואף התעלמו ממנה, מתוך הבנה שגויה של הדיבר "לא תעשה לך כל פסל וכל תמונה".
המחברת מצביעה גם על ההשפעות החיצוניות אצל מאיירי הספר העברי, כשם שהיא מרחיבה את מבטה אל אספקטים שונים בתרבות היהודית - מדרשי חז"ל, תולדות עם ישראל ותי...
More info
Type: ספר עיון

ספריית "הילל בן חיים" / חג המימונה : מהפריפריה אל המרכז
By: רחל שרעבי
הספר עוסק בחג המימונה ובדרך בה הפך לרכיב מקובל בחברה הישראלית. תמורה זו מהווה צומת תרבותי חשוב לדיון במערכת היחסים שבין הפריפריה לבין המרכז - בין תרבות "גבוהה" לבין תרבות "נמוכה", בין קולטים לבין נקלטים ובין המזרחיים לבין הקולקטיב הישראלי - ומאיר אותה באור חדש.
חלקו הראשון של הספר מתמקד בניתוח אנתרופולוגי מקיף של סמליו וטקסיו של החג בקהילות היהודיות בצפון אפריקה, ונותן להם פרשנות סוציולוגית חדשה. חלקו השני דן בהתפתחות חג המימונה בישראל משנות השישים של המאה הקודמת, ממעמד של חג שולי למעמד של ח...
More info
Type: ספר עיון

previous171172173174175176177178179180next
CET, the Center for Educational Technology, Public Benefit Company All rights reserved to the Center for Educational Technology and participating publishers
Library Rules About the library Help